Винен кебап с пилешко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Винен кебап с пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Предизвикваме ви да приготвите винен кебап, но с пилешко месо и после да ни кажете колко ви е харесал!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г филе
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива, подсушава и нарязва на късчета. Запържва се в дълбок тиган или тенджера и се прехвърля за малко в друг съд.

В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно зеленчуци и след това към тях се прибавя виното. Слага се пилешкото месо и се подправя с подправките.

Гозбата се оставя да къкри още десетина минути на огъня и се отстранява. Може да се поднесе към ориз или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз го готвя с червено вино,много лук,1 с,л, червен пипер,4 зърна бахар,2 дафинови листа,6-7 зърна черен пипер,без домати и овкусявам к вегета.
26.08.2024 08:32
1
К.Илиянова
К.Илиянова
Много вкусно
10.02.2017 08:51