Нектар от круши

Робин ХудРобин ХудНовак
25/10/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 105
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • круши - 700 г
  • вода - 1.5 кг
  • захар - 4 с.л.
  • индрише - 1 лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите, които ще обработите, трябва да са здрави и добре омекнали. Те се измиват, почистват и нарязват.

Варят се около 20 минути във вода, след което се махат от огъня и към тях се добавя индрише.

След като сместа се е поохлади, листът се вади и плодовата смес се пасира в кухненски чопър.

Подслажда се със захар и се сервира. Чашите, в които ще се предложи напитката, могат да се украсят според фантазията на домакина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
добре е но за мен без индрише , не ми харесва аромата му
0
0