Печен на скара толстолоб

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
25/10/2015
"Вкусеният толстолоб се познава по миризмата отдалеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 832
  • Преглеждания за месеца757
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • толстолоб - 4 риби
  • сланина - 1 парче, за омазняване на скарата
  • за маринатата
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • розов пипер - 2 щ.
  • чесън - 3 ч.л. на прах
  • бяло вино - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толстолобът се почиства внимателно на течаща вода и се реже на порции. След това се приготвя марината от всички изброени съставки. Всяко парче риба се натърква хубаво със соса.

Добре е рибата да се маринова в някакъв дълбок съд. Той трябва да остане затворен половин час, за да може месото да поеме от подправките.

После всяко парче се изпича на загрята и омазнена скара. Всяко страна се пече само няколко минути. Така приготвената риба се сервира с картофена салата или друга гарнитура според сезона.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Получи се перфектен печен толстолоб, въпреки че го изпекох на грил тиган с масълце. Все пак имам лека поправка в рецептата, а именно ...щом се слагат вино или други течни подправки, освен сухите, следва рибата или месото да престоят в марината около 2 часа, а не половин час, което е валидно само ако сте сложили само сухи подправки!
0
0