Начин на приготвяне
Лимоните се изстискват, сокът на 2 лимона се смесва с 2 литра вода и 1 щипка сол. Агнешките черва се обръщат с помощта на молив или тънка пръчица и се измиват няколко пъти в лимоновата вода.
След това се измиват много добре под течаща вода. Останалият лимонов сок се смесва с 2 щипки от солта и в тази смес се накисват червата. Оставят се за 3 часа в хладилника.
Агнешките дреболии се нарязват на парчета и се поръсват със смес от сол, черен пипер и риган. Оставят се за 2 часа в хладилника. Нарязаните дреболии се нанизват на шишчета така, че да не се повтарят еднакви дреболии една до друга. Парчетата се притискат плътно едно към друго, за да няма празни места между тях.
След това започва покриването на парчетата с червата. Едно от шишчетата се поставя вертикално и се придържа. В горния му край се връзва едно черво и започва да се върти така, че да покрие постепенно всички парчета. Така се прави и с останалите шишчета.
Готовото шишче се оставя за 8 часа да стои вертикално, за да се отцеди излишната течност. Шишчетата се пекат на скара час и половина, като първо се слагат по-близо до жарта, за да се получи коричка, а след това се пекат на по-голямо разстояние от жарта, като постоянно се обръщат.