Литовски кисел с моркови и ябълки

20/12/2015
"Страхотна литовска напитка за... душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 055
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр.
  • сок от моркови - 300 мл
  • вода - 300 мл
  • захар - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на кубчета. Слагат се в тенджера и се заливат със сока от моркови.

Добавят се 200 милилитра вода, захарта и сместа се оставя да кипне. Вари се 5 минути. Нишестето се размива в 100 милилитра вода и се излива във врящата смес.

При непрекъснато бъркане се загрява, докато се сгъсти, но без да кипва. Сваля се от котлона и се разпределя в купички или чаши. Сервира се топъл или студен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар