Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и разтворете маята в него, като добавите и захарта. Оставете сместа така 15 минути. Пресейте брашното и посолете. Направете кладенче и налейте вътре маслото и маята. Замесете тесто и го оставете да втаса.
Размесете го още веднъж и го разделете на три топки. Разточете всяка от тях на кори, не по-големи от тавата, в която ще разположите тутманикa. Намажете тавата със свинска мас и отгоре сложете първата кора.
Поръсете с мазнина и сложете половината от плънката. Сложете втората кора и нанесете другата част. Най-отгоре покрийте с третата кора. Поръсете я с мазнина и я намажете с разбитите яйца. Печете тутманика до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.