Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бабиния тутманик с яйца и сирене

Бабиния тутманик с яйца и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бабиния тутманик с яйца и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче, жива
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • свинска мас - 4 с.л.
  • масло - 120 мл
  • яйца - 2 бр.
  • за плънката
  • сирене - 350 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята в него, като добавите и захарта. Оставете сместа така 15 минути. Пресейте брашното и посолете. Направете кладенче и налейте вътре маслото и маята. Замесете тесто и го оставете да втаса.

Размесете го още веднъж и го разделете на три топки. Разточете всяка от тях на кори, не по-големи от тавата, в която ще разположите тутманикa. Намажете тавата със свинска мас и отгоре сложете първата кора.

Поръсете с мазнина и сложете половината от плънката. Сложете втората кора и нанесете другата част. Най-отгоре покрийте с третата кора. Поръсете я с мазнина и я намажете с разбитите яйца. Печете тутманика до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: