Лесна пилешка манджа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесна пилешка манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Лесна пилешка манджичка със зеленчуци, която ще услади още повече с чаша студена бира"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • червен лук - 2 глави
  • чушки - 3 бр. пиперки
  • бамя - 100 г
  • морков - 2 бр.
  • домати - 10 бр. сушени
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
  • къри - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се накисват в гореща вода за 1 час. В касерола се загрява масло.

Запържва се пилешкото месо, нарязано на кубчета и след като стане готово, се маха.

Вътре се задушава нарязаният лук. Щом той стане прозрачен, се добавя и останалия надребнен зарзават.

Когато всички продукти омекнат, месото се връща обратно в касеролата.

Всичко се поръсва с подправки и със чукан чесън. Ако яденето е прекалено гъсто може да се разреди с малко сухо вино, но ако консистенцията му ви устройва, можете да пропуснете тази стъпка.

Манджата се оставя да къкри под похлупак още 5 минути и се отстранява.

Сервира се със свежи листенца копър и магданоз.

Лесната пилешка манджа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: