Свинско с Праз на Фурна

SimonaSimonaНовак
27/10/2015
"Има нещо неустоимо вкусно в комбинацията от свинско месо и праз. Докато търсим какво точно, яденето взело, че свършило "
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 892
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загряват 3 с.л. мазнина и в нея се запържва нарязаното на кубчета свинско месо. Поръсва се с подправки и се разбърква.

След 5-6 минути се налива малко от виното и ястието се оставя да къкри под похлупак десетина минути.

После се пресипва в тавичка. Върху него се нареждат скълцаният праз, може и чушки или моркови, нарязаните на дребно домати и разполовените маслини.

Добавя се останалата част от виното и ястието се подправя още веднъж. Слага се в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар