Свинско с Праз на Фурна

27/10/2015
Simona
отSimonaНовак
"Има нещо неустоимо вкусно в комбинацията от свинско месо и праз. Докато търсим какво точно, яденето взело, че свършило "
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 584
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загряват 3 с.л. мазнина и в нея се запържва нарязаното на кубчета свинско месо. Поръсва се с подправки и се разбърква.

След 5-6 минути се налива малко от виното и ястието се оставя да къкри под похлупак десетина минути.

После се пресипва в тавичка. Върху него се нареждат скълцаният праз, може и чушки или моркови, нарязаните на дребно домати и разполовените маслини.

Добавя се останалата част от виното и ястието се подправя още веднъж. Слага се в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност. подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар