Начин на приготвяне
Яйцата, млеката, бакпулверът, захарта и ванилиите се разбъркват в купа.
Фурната се загрява на 300 градуса.
Най-добре е баницата да се пече в стъклена тава.
Редят се по следния начин: първата кора се маже с мазнина, втората - с плънка, и така се редуват, като добавяме и локума, където преценим.
След като сложим последната кора и намажем и с плънка, и с мазнина, набучваме с вилица, за да се поема напълно. Баницата изглежда, че плува в сместа.
Печем на силната фурна, докато порозовее отгоре - около 15 минути. След това покриваме с фолио, намаляваме фурната на 190 градуса и печем още около 20 минути, като я наблюдаваме.
Вади се от фурната и се покрива с хартия и кърпа за 10 минути, за да остане мека.