Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби и праз

Ориз с гъби и праз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ориз с гъби и праз
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 250 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданоз
  • олио - 1 с.л.
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и гъбите, а морковите настържете на ренде. Загрейте олиото и запържете гъбите за няколко минути.

След това добавете праза и морковите. Разбъркайте, добавете ориза и около 3 ч.ч. вода.

Сложете капак и след като ястието заври, намалете котлона и оставете да се готви 20-тина минути. Поръсете със ситно нарязан лук и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: