Петел с Ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Петел с Ориз1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
7
"Ще го опитате и ще ви хареса, ама много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • петел - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. пиперки
  • праз - 2 стръка
  • масло
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер
  • сол
  • майорана
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го накисваме във вода. Добре почистения петел сваряваме с подправки в около 1.5 л вода.

След това го изваждаме и го оставяме да се отцеди. Оризът прехвърляме в намазнена тава, където поставяме и нарязаните зелении. Най-отгоре слагаме петела и поливаме с 2 ч.ч. от бульона.

Поръсваме с подправки и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Когато петелът се изпече от горната страна, го обръщаме, за да хване апетитна коричка и от долната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Праз вместо лук,ама нещо хитро има тук
17.11.2024 21:54