Леки домашни бишкоти

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Леки домашни бишкоти2 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25 бр.
"Домашни бишкоти, които може да използвате за приготвяне на торти и сладкиши"

Необходими Продукти

  • масло - бучка с големината на яйце
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • брашно - за умерено твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте прясното масло с пудрата захар продължително. Едно по едно добавете яйцата и амонячната сода. Продължете разбиването още 5-6 минути.

Добавете брашното и омесете умерено твърдо тесто. Разделете тестото на топки с размера на юмрук. Всяка разточете на кора като за юфка.

Изрежете бишкотите с формички и ги подреждайте върху намаслена тава. Така приготвените сладки изпечете в умерена фурна, докато добият бледозлатист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
В продуктите не пише прясно мляко от къде се взе??
02.10.2019 16:44