Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с броколи и сирене

Киш с броколи и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Киш с броколи и сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кишът е истинска класика, която всеки трябва да опита поне веднъж през живота си"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • орехи - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • броколи - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • пармезан - 50 г
  • сирене - 50 г
  • топено сирене - 60 г пушено
  • синьо сирене - 60 г
  • течна сметана - 200 мл готварска
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • естрагон - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • пипер - меланж на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

В купа смесваме брашното, яйцето, солта и маслото, нарязано на бучки. Размачкваме добре всичко, докато стане на големи трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което завиваме във фолио и прибираме в хладилника за 20 мин.

След като извадим тестото от хладилника го разточваме върху фолио и поставяме в тавата за печене, покриваме го с пергаментова хартия, върху която нареждаме бобчета, за да не бухне тестото. Печем за 10 мин. в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Приготвяне на плънката:

Броколите разделяме на розички и бланшираме във вряща, подсолена вода за 3 мин, след това ги прехвърляме в съд ледена вода. Морковите и сиренето се настъргват, а чесънът се стрива на паста. В купа разбиваме яйцата заедно с млякото, сметаната, естрагона и пипера и солта. Към тях прибавяме сместа от сирената.

Вадим готовия блат от фурната и го оставяме да се охлади. След това върху него изливаме сместа с плънката, а най-отгоре редим розичките броколи. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: