Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото:
В купа смесваме брашното, яйцето, солта и маслото, нарязано на бучки. Размачкваме добре всичко, докато стане на големи трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което завиваме във фолио и прибираме в хладилника за 20 мин.
След като извадим тестото от хладилника го разточваме върху фолио и поставяме в тавата за печене, покриваме го с пергаментова хартия, върху която нареждаме бобчета, за да не бухне тестото. Печем за 10 мин. в предварително загрята на 190 градуса фурна.
Приготвяне на плънката:
Броколите разделяме на розички и бланшираме във вряща, подсолена вода за 3 мин, след това ги прехвърляме в съд ледена вода. Морковите и сиренето се настъргват, а чесънът се стрива на паста. В купа разбиваме яйцата заедно с млякото, сметаната, естрагона и пипера и солта. Към тях прибавяме сместа от сирената.
Вадим готовия блат от фурната и го оставяме да се охлади. След това върху него изливаме сместа с плънката, а най-отгоре редим розичките броколи. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.