Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с броколи и сирена

Киш с броколи и сирена

Киш с броколи и сирена
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • орехи - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • за плънката
  • броколи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - скилидка
  • пармезан - 50 г
  • сирене - 50 г краве
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • естрагон - щипка
  • сол
  • пипер меланж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете орехите на дребни парчета. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Нарежете маслото на дребно и добавете останалите продукти за тестото.

Замесете гладко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 15 минути.

Извадете стегнатото тесто и разточете на кръгъл лист с диаметър за тава 26 см. Може да го върнете в хладилника, докато направите плънката.

Пуснете броколите в кипяща вода за 2-3 минути (предварително сте накъсали на малки розички). Извадете и шокирайте в студена вода, за да спрете варенето. Настържете моркова.

В голяма купа разбийте яйцата. Сложете сметаната, млякото, подправките, сирената и зеленчуците.

Извадете тестото. Надупчете с вилица. Сложете пергаментова хартия, а върху нея бобчета. Изпечете блата за 10-15 минути на 190 градуса.

Извадете, оставете да изстине и изсипете плънката. Върнете киша във фурната за 40-45 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: