Начин на приготвяне
Нарежете орехите на дребни парчета. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Нарежете маслото на дребно и добавете останалите продукти за тестото.
Замесете гладко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 15 минути.
Извадете стегнатото тесто и разточете на кръгъл лист с диаметър за тава 26 см. Може да го върнете в хладилника, докато направите плънката.
Пуснете броколите в кипяща вода за 2-3 минути (предварително сте накъсали на малки розички). Извадете и шокирайте в студена вода, за да спрете варенето. Настържете моркова.
В голяма купа разбийте яйцата. Сложете сметаната, млякото, подправките, сирената и зеленчуците.
Извадете тестото. Надупчете с вилица. Сложете пергаментова хартия, а върху нея бобчета. Изпечете блата за 10-15 минути на 190 градуса.
Извадете, оставете да изстине и изсипете плънката. Върнете киша във фурната за 40-45 минути на 180 градуса.