Мариновани сърнели

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
03/11/2015
"Маринованите сърнели могат да се хапват самостоятелно или в комбинация с гарнитура по желание"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 650
  • Преглеждания за месеца3562
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сърнели - 2 кг
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 и 1/2 ч.ч.
  • синап - 1 ч.л. зрънца
  • черен пипер - 10 зърна
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет.

Гъбите се слагат в нея и се оставят да врат още 15-20 минути. След това се дръпват от огъня и към марината се добавят маслото, черният пипер и синапът.

Сърнелите се оставят да престоят в маринатата 1-2 часа, след което се отцеждат и се поднасят самостоятелно или се комбинират с други продукти.

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар