Домашен Тиквеник с Орехи

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
03/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 609
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори - 500 г готови
  • тиква - 800 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • масло - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме тиквата. Настъргваме я и я задушаваме в малко мазнина. След това към нея добавяме смлените орехи и захарта. Разстиламе корите, вземаме 2 и по дължината на горната редим от плънката. Свиваме на руло и слагаме в намазнена тава.

Процедираме по същия начин до приключване на корите и плънката. Така приготвения тиквени поръсваме с масло и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

След това се вади и тавата се покрива с друга тава или кърпа. Охладеният сладкиш може да се поръси с канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
15.05.2016 08:58
Сладко, вкусно изкушение, а и много полезно.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Жалко че вече няма тиква ,страхотен тиквеник става да си оближеш пръстите
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 09:28
аз вчера си купих от пазара от една баба, запазили са се още, а личи че са домашни
0
0