Бърза содена питка с кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
03/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 880
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

Погасяваме содата в киселото мляко и оставяме настрана. Пресяваме брашното 2 пъти и правим кладенче в него. Изсипваме киселото мляко, настъргания кашкавал /100 г/, маслото, солта.

Разбъркваме и омесваме тесто. Оставяме го 30 минути на стайна температура, за да се увеличи обемът му и го омесваме още веднъж.

Накъсваме тестото на топки и ги нареждаме плътно в кръг в намаслена и набрашнена тава.

Намазвам питката с разбити жълтъци и поръсваме с останалото количество кашкавал. Печем тестеното изделие на 180 градуса до зачервяване.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 09:39
За първи път виждам толкова надута содена питка- ако снимката реално е към рецептата задължително трябва да се пробва.
0
0
Мариана Видова
Изглежда страхотно. Още този уикенд ще я омеся!
0
0