Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Бърза содена питка с кашкавал

Бърза содена питка с кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бърза содена питка с кашкавал1 / 2
03/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 г + 50 г за поръсване
  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • масло - 60 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Погасяваме содата в киселото мляко и оставяме настрана. Пресяваме брашното 2 пъти и правим кладенче в него. Изсипваме киселото мляко, настъргания кашкавал /100 г/, маслото, солта.

Разбъркваме и омесваме тесто. Оставяме го 30 минути на стайна температура, за да се увеличи обемът му и го омесваме още веднъж.

Накъсваме тестото на топки и ги нареждаме плътно в кръг в намаслена и набрашнена тава.

Намазвам питката с разбити жълтъци и поръсваме с останалото количество кашкавал. Печем тестеното изделие на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
За първи път виждам толкова надута содена питка- ако снимката реално е към рецептата задължително трябва да се пробва.
16.05.2016 09:39
Мариана В.
Мариана В.
Изглежда страхотно. Още този уикенд ще я омеся!
04.12.2015 14:21