Заек в гърне по немски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Заек в гърне по немски1 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр, цял до 2 кг.
  • свинско шкембе - 250 гр., сварено
  • лук - 3 глави
  • черен хляб - 2 филий
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч. или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на парчета, овалваме в брашното, което преди това сме овкусили с черния пипер и солта.

Нарязваме на дребно лука. Начупваме хляба. Нарязваме и свареното шкембе.

Започваме да редим в гърнето като редуваме пластовете - заек, лук, хляб и шкембе.

Доливаме червеното вино, така че яденето да е покрито на 3/4.

Задушаваме във фурната на 160 градуса за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази комбинация от заек и шкембе за първи път я чувам, звучи ми доста интересно и ще пробвам. Но без хляба може би.
27.02.2016 23:23