Начин на приготвяне
Заекът се нарязва на порции. Месото се шпикова с парченца сланина, малки резенчета морков, черен пипер на зърна и чесън. С остър нож правим прорези в месото и във всяка една дупчица слагаме от всички изброено. Порциите се осоляват със сол и запечатват в нагорещено олио. След като са придобили златист цвят, го махаме от мазнината.
Останалата сланина се нарязва на парченца и се запържва в мазнината, в която сме запържили/запечатали месото.
През това време нарязваме морковите на по едри кръгчета, а целината я обелваме и я нарязваме на по-едри кубчета.
Махаме сланината от мазнината и слагаме морковите и целината да се запържи.
Обелваме балучката и чесъна. След като са се запържили зеленчуците, започваме да редим в гърнето.
Най-отдолу нареждаме месото, а върху него запържените моркови и целина, обеления чесън и балучка, сланината, дафиновия лист, останалите зърна черен пипер, обелените домати от кутия и посоляваме със сос.
Слагаме вода по-малко от половината и виното. Захлупваме с капака и го слагаме в загряна фурна.
Печем 2 часа на 150 градуса. Нарязваме магданоза и го слагаме, след като извадим месото от фурната или при сервиране.