Плов без месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Плов без месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Турската кухня има пилаф, а руската ви изкушава с плов - на вас оставяме да решите кой е по-вкусен"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 8 с.л.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото и в него се запържва лука нарязан на полумесеци и морковите нарязани на тънки пръчици. Изсипват се измитите стафиди и се разбъркват.

Когато лукът стане прозрачен се добавя измития ориз и се пържи с разбъркване 5-10 минути. Долива се гореща вода в съотношение към ориза 1 1/2.

Покрива се с капак и се вари първо на силен огън после на слаб без да се отваря капака. След около 15 минути се маха от котлона и се оставя с капака. Сервира се поръсен с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: