Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински гърди на скара

Мариновани свински гърди на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мариновани свински гърди на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Разкрита е тайната съставка на крехките свински гърди на скара"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • за маринатата
  • майонеза - 1/3 ч.ч.
  • сос - 5 с.л. Уорчестър
  • лимонов сок - 1 к.ч.
  • тахан - 2 с.л.
  • чесън - 2 с.л. смлян
  • лук - 3 с.л. смлян
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните свински гърди начукваме леко с чук върху дъска. Приготвяме марината от лимоновия сок, тахана, чесъна, лука, соса, майонезата и подправките.

Разбъркваме и с нея добре намазваме всяко парче месо. Подреждаме в дълбока купа и завиваме съда с фолио. Прибираме в хладилник за 5 часа. Изваждаме месото, за да се отцеди от маринатата и да се отпусне.

Изпичаме добре от всички страни на загрята намазнена скара. Поднасяме с гарнитура от картофи или свежи зеленчуци.

Консумираме с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
бих добавила само малко горчица, но аз пък не слагам уорчестър
10.04.2016 21:41