Бишкотена торта с ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бишкотена торта с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 20 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 к.ч.
  • за украсата
  • бадеми - 2/3 ч.ч. начупени
  • кафява захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим крем, като разбием прясното мляко, ваниловата захар и маскарпонето. Отделяме половината от него и го смесваме с почистените и настъргани ябълки.

В тавичка редим половината бишкоти и покриваме с крема с ябълките. Отгоре редим втората половина и покриваме с първия крем. Прибираме в хладилник за момент и се заемаме с украсата.

Запичаме начупените бадеми на сух тефлонов тиган, като прибавим към тях захарта и лимоновия сок. Разбъркваме, за да се препекат равномерно.

Целта е по този начин да ги карамелизираме. Вадим тортата и я украсяваме с тях. Връщаме в хладилника за една нощ и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: