Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен патладжан със сусам

Пържен патладжан със сусам

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен патладжан със сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • сусам
  • сол
  • мазнина - за пържене
  • соев сос
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на кръгове, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След това се измиват и накисват за половин час в соевия сос и бялото вино.

Оставят се да се отцедят добре в гевгир. Овалват се в брашно, после в малко сусам и се пържат в сгорещена мазнина. Изпържените патладжани се отцеждат върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: