Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свинско сърце в масло

Свинско сърце в масло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Свинско сърце в масло4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Някои му викат вкусно ястие за обяд, докато за други е перфектното мезе за червено вино!"

Необходими Продукти

  • свинско сърце - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 8 стръка
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се измиват добре със студена вода. Почистват се и се нарязват на малки парченца.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва в част от маслото до прозрачно.

Морковът се реже на ситно и се добавя към лука. Пържи се 3-4 минути на среден огън при непрекъснато бъркане. Добавят се нарязаните сърца, солта и всичко се запържва до омекване.

Чесънът се реже на ситно и се добавя към сърцата. Добавя се останалото масло и малко гореща вода, похлупва се с капак и се задушава 20 минути на бавен огън.

Добавя се нарязаният на ситно магданоз и след 2 минути ястието се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivona
Ivona
Страхотна рецепта, много лесна. Сърцата не съм варила и не сложиш морков.
14.02.2023 22:40
Анонимен
Анонимен
Здравейте, рецептата е супер. Не съм варила предварително сърцата.
14.02.2023 22:36
Потребител#221040
Потребител#221040
Здравейте,искам да попитам колко време се варят сърцата понеже нямам тенджера под налягане! Благодаря
28.09.2018 22:07
Velika Cvetanova
Velika Cvetanova
Тази рецепта е страхотна! Става както за мезе,така и за основно. Стана ми любима.
21.02.2016 09:44
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Сварявам предварително сърцата и приготвям с лук . Много е вкусно !
16.01.2016 17:11
1