Начин на приготвяне
В намазан с малко олио тиган се слага първата кора, цяла без да се накъсва, като средата и се намира в тигана, а краищата се изваждат навън.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и баницата се реди както следва: първа кора с краищата навън, после върху нея се сипва част от млякото с яйцата и малко от мазнината.
Така се редят две кори, накъсани с формата на тигана. Върху тях се слага трета, а върху нея се разпределя наведнъж натрошеното сирене и накъсания на ситно магданоз.
Реденето на корите продължава до свършването им. Накрая краищата на първата кора се събират в тигана.
Първоначално баницата се пържи на слаб огън, който после се усилва.
Когато се изпържи от едната страна се обръща от другата. Най - лесно това става с чиния. Пържи се и от другата страна.
Когато е почти готова се пробива с нож на няколко места.
Коментари