Сръбска баница

ХаикХаикНовак
19/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 122
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате лука и го скълцвате. Задушавате го в мазнина и прибавяте към него картофите, които преди това сте обелили и настъргали.

Бъркате на слаб огън всичко няколко минути, колкото да поомекне и по желание добавят 2 с.л. вода. След това отдръпвате и подправяте с наситнения магданоз и подправките.

Разпъвате корите и вземате от тях 2 броя. Нанасяте по дължината на горната малко от плънката и свивате на руло. Поставяте в намаслена кръгла тава.

Същото правите и останалите кори и плънка. След като баницата е вече в тава, се напръсква с олио и вода. Слага се в загрята на 180 градуса фурна и се пече 40-45 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар