Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол с кашкавал по австрийски

Карфиол с кашкавал по австрийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Карфиол с кашкавал по австрийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хм, кой беше казал, че австрийците са хора без въображение? Ние разполагаме с вкусно опровержение"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • кашкавал - 120 гр.
  • масло - 60 грама
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола почистваме и нарязваме на розички. Варим във вряща посолена вода почти до омекване. Изваждаме и оставяме да се отцеди.

В тавичка с незалепващо покритие редим настърган кашкавал, карфиол, пак кашкавал, поръсваме с черен пипер.

Поливаме с разтопено масло и печем в гореща фурна на 220 градуса докато кашкавала се разтопи и хване розова коричка.

Поръсваме с магданоз и декорираме с резенчета домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: