Картофена супа с телешки бульон и праз

07/11/2015
"Картофена супичка с праз ли готвите, че мирише така вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо912
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на парченца.

Сваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме.

Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио.

С останалото масло и брашното правим светла запръжка, разреждаме с останалия бульон, прибавяме пресованите картофи и праза и варим 10 минути.

Разбиваме жълтъка в прясното мляко и го прибавяме към супата.

Посоляваме и снемаме от котлона.

Нарязваме хляба на хапки и ги запържваме в останалото олио докато станат хрупкави.

Поднасяме супата с крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар