Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бързи варени кренвирши

Бързи варени кренвирши

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Бързи варени кренвирши1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме колбасите и ги разполовяваме. Всяка половинка цепваме в двата края във формата на хиксче.

Наливаме около 1.5 литра вода в тенджерка и добавяме подправките. Щом заври, пускаме в нея кренвиршите.

Държим колбасите във водата, докато се надуят и цъфнат. След това ги изваждаме с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят. Поднасяме ги с гарнитура по наш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Снимката обаче не е подходяща. На тази снимка са нарязани по друг начин, а не както в описанието.
06.06.2023 23:45
2
Анонимен
Анонимен
Понякога като ме обземе ретро вълна и си варя кренвиршите по същия начин, но без подправки. Правя си и "гумени" яйца - тези, които правят в хотелите. Бъркани яйца с малко сол и чер пипер, малко вода - бъркат се в купичка и после в тигана с малко масло. Стават "гумени" леко. :-)
06.06.2023 23:48
2
Анонимен
Анонимен
Това с цепенето на кренвиршите не е нова, а стара изгъзица. ;-)
Едно време кренвиршите бяха други и така се правеха като се варят поради различни причини. И те цъфваха. ;-)
06.06.2023 23:44
1
1
Анонимен
Анонимен
Нищо не трябва да цъфва. Парените а не варените, кренвирши дори не се режат. Каква е тая нова изгъзица? А цъфват съвременните кренвирши ,поради своите съставки. Парените кренвирши трябва да се надуят и това е.
23.03.2022 18:40
2
2
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз ги приготвих без подправки, но следващия път ще опитам с тях.
26.01.2016 18:40
1