Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панировка за риба с галета

Панировка за риба с галета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панировка за риба с галета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Рибата е най-вкусна, когато е приготвена с тази хрупкава панировка"

Необходими Продукти

  • галета - 8 с.л.
  • царевично брашно - 8 с.л.
  • белтъци - 4 бр.
  • червен пипер
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделените белтъци разбиваме на пяна. В друг съд изсипваме брашното, смесваме с подправките и разбъркваме. В трети съд поставяме галетата.

Рибата /около 1 кг филе/, която е била предварително измива и подсушена, се потапя в белтъка, после в брашното, след това-пак в белтъка и накрая-в галетата.

Пържи се в сгорещена мазнина, отцежда се от нея и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: