Чорба от праз и маслини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чорба от праз и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 300 г или 3 стръка
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • ориз - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сок - 3 ч.ч. зелев сок от кисело зеле
  • маслини - около 20 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно праза. Задушаваме го в мазнината до омекване. Добавя се пиперът, залива се със зелев сок и се оставя да заври.

Прибавя се оризът, а малко по-късно и маслините, които сме почистили и попарили предварително. След като оризът е сварен, чорбата се отстранява от огъня. Изчаква се да изстине и се застройва с разбитите яйца. Посолява се на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: