Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Гювечета с пилешки воденички

Гювечета с пилешки воденички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гювечета с пилешки воденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 600 г
  • лук - 2 глави
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените воденички се варят около 35 минути във вода. След това се отцеждат от нея. Слагат се в тенджерка и се запържват в малко мазнина, след което се разпределят в гювечета и се поръсват с подправки.

В същата мазнина се задушават лукът и останалите зеленчуци, които са били нарязани. Щом омекнат, те се слагат в гювечетата. Ако се е отделил сос, може да се добави и той.

Яденето се поръсва с подправки и се пече още 10-15 минути. Към края всяко гювече се поръсва с кашкавал. Оставя се да се допече и се вади от печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: