Картофени тиганички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофени тиганички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Само истинските бирени фенове ще разберат какво изпитваме при вида на тези хрупкави картофени тиганички"

Необходими Продукти

  • картофи - 900 г
  • тиквички - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичките се обелват и сваряват в подсолена вода. Изкарват се от нея с решетъчна лъжица и се оставят да се отцедят.

Смачкват се в голяма купа, като към тях се добавят натрошеното сирене, брашното, яйцата, смлените лук и чесън, подправките.

Разбърква се, за да се получи кайма. В тиган се загрява масло. От картофената смес се взема с голяма лъжица и се оформят тиганички.

Те се пържат в загрята мазнина. Всяка страна се готви около 3 минути. Готовите тиганички могат да се поднесат с млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Интересно предложение!
28.08.2022 18:18