Патица във фолио на фурна

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
11/11/2015
"И да не забравите хубаво да завиете фолиото, за да не отлети патицата "
Приготвяне15 мин.
Готвене135 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 906
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената патица се измива и отцежда от водата. През това време ябълката се измива, обелва и пасира. Към нея се добавят виното, лукът, чесънът, портокаловият сок и останалите продукти за маринатата.

Намажете птицата с нея отвън и отвътре. Оставете я известно време, докато поеме различните вкусове. След това завийте патицата с фолио и печете на 170-180 градуса около 2 часа.

Накрая разкъсайте фолиото, намажете патицата с малко от маринатата, в която е престояла и печете, докато месото хване апетитна коричка. Сервирайте със свежа зеленчукова гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар