Сладки охлюви

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сладки охлюви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50
"Сладки охлювчета - пригответе ги за делник или празник, ще останете възхитени"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • мая - 1 к.л. суха
  • масло - 250 г размекнато
  • захар - 1 с.л.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • брашно - 1 1/2 - 2 ч.ч.
  • За глазура
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме пресятото брашно, маята разбъркана с топлото прясно мляко и захарта и размекнатото масло. От продуктите се замесва меко тесто, което не се чака да втаса. Разделя се на 12 топки.

Всяка топка се разстила на правоъгълник, в средата на който се слага част от глазурата, приготвена от разбитите захар и белтъци. Върху нея се слагат счукани орехи.

Завива се на руло и се нарязва на тънко. Така направените охлюви се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: