Лесна Самоковска питка

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
09/11/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 492
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се прибавя содата. Прави се кладенче и в него се слагат солта, киселото мляко, яйцата, мазнината и захарта.

Добавя се вода за омесване на меко тесто. Оформя се питка. Питката се оставя да престои половин час.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 35 мин. Може да украсим със семена.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар