Земели

DanchetoDanchetoНовак
10/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 623
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото прясно мляко се поставят маята и захарта и сместа се оставят настрана. Брашната се пресяват и се смесват. При тях се слагат солта, водата и първата смес.

Бърка се продължително и се замесва тесто. Дава му се време да втаса и се разделя на няколко топки, които се леко се сплескват.

Отгоре на всяка се правят разрези, образуващи нещо като хиксче. Подреждат се върху хартия за печене на известно разстояние.

Оставят се да втасат още 15 минути и се намазват с мляко. Поръсват се с белен сусам /или с маково семе/. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар