Домашна курбан чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна курбан чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"За празника - изпитана рецепта за домашна курбан чорба с овнешко месо"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 2 кг.
  • лук - 200 гр.
  • чушки - 200 гр.
  • домати - 200 гр.
  • ориз - 160 гр.
  • картофи - 300 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 80 мл.
  • прясно мляко - 400 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на малки парчета и го варим в подсолена вода, докато поомекне.

Прибавяме ситно нарязаните лук, чушки, картофи и домати. Слагаме и олиото.

Когато месото се свари, добавяме изчистения и измит ориз. Варим.

Правим застройка от разбитите яйца с прясното мляко и я добавяме с темпериране към чорбата.

Поръсваме с магданоз и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна стана и със свинско месо!
29.04.2024 22:32