Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа пача от свински крака, уши и опашки

Супа пача от свински крака, уши и опашки

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Супа пача от свински крака, уши и опашки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Нищо не сгрява сърцето така, както едно гореща супа пача приготвена по нашенски."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 кг свински крака, уши и опашки
  • лук - 250 г
  • чесън - 100 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 25 мл
  • хрян - 20 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака, уши и опашки измиваме много добре и поставяме в дълбока тенджера. Заливаме ги със студена вода. Изчакваме да заврят и тогава ги посоляваме.

Прибавяме едро нарязаните целина, моркови и лук. Слагаме и дафиновите листа.

Варим до пълното омекване на месото, докато започне да пада от костите.

Вадим месото от тенджерата, обезкостяваме го и го режем на парчета.

Прецеждаме бульона и връщаме нарязаното месо в него.

Застройваме супата с яйцата.

Подправяме пачата с настъргания хрян и оцет на вкус.

Супата пача от свински крака, уши и опашки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: