Боб в гърне по кърджалийски

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
11/11/2015
"Знаете ли, че почти във всяка област в България приготвят боба по различен начин и навсякъде е от вкусен - по-вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 404
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от предната нощ боб се измива.

Поставя се в гърне. Добавят се олиото, нарязаните на дребно лук, моркови и чушки.

Добавяме вода. Овкусява се с чубрицата, джоджена и солта. Варим продължително време на тих огън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Валентин Миранов
Първо го варя и после го слагам в гърнето да го пека! Така има да го печеш много време, а и водата не знам как ще я смениш.
2
0
Ivo
Ivo
18.04.2016 18:49
Бобът първо се кипва и му се сменя водата .Тогава може да влезне в гърнето.
Аз бих сложил 3 глави лук.Липсва и червения пипер и домат /дом.пюре/
Тази рецепта не е добра.
5
1
ne6
ne6
13.04.2016 18:37
Хм...До колкото разбирам от МЕДИЦИНА, на снимката има и 4ервен пипер, ...а като цяло рецептата е "0"
5
0