Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб в гърне по кърджалийски

Боб в гърне по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Боб в гърне по кърджалийски
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Знаете ли, че почти във всяка област в България приготвят боба по различен начин и навсякъде е от вкусен - по-вкусен"

Необходими Продукти

  • боб - 450 г
  • олио - 100 мл
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от предната нощ боб се измива.

Поставя се в гърне. Добавят се олиото, нарязаните на дребно лук, моркови и чушки.

Добавяме вода. Овкусява се с чубрицата, джоджена и солта. Варим продължително време на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Първо го варя и после го слагам в гърнето да го пека! Така има да го печеш много време, а и водата не знам как ще я смениш.
18.04.2016 19:04
3
Ivo
Ivo
Бобът първо се кипва и му се сменя водата .Тогава може да влезне в гърнето.
Аз бих сложил 3 глави лук.Липсва и червения пипер и домат /дом.пюре/
Тази рецепта не е добра.
18.04.2016 18:49
6
1
ne6
ne6
Хм...До колкото разбирам от МЕДИЦИНА, на снимката има и 4ервен пипер, ...а като цяло рецептата е "0"
13.04.2016 18:37
5
Маргарита
Маргарита
щом е по кърджалийски е повече от чудесен , браво!
27.01.2016 13:40
1
Lyubomir
Lyubomir
Изглежда фантастично!
11.11.2015 14:44
1
1