Задушен праз с ориз и маслини

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
11/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 980
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на филийки, а праза на парчета с дължина 2 см.

В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и прибавяме кромида. Изчакваме да се зачерви и добавяме червения пипер и доматеното пюре.

Запържваме за кратко и изсипваме праза, като го разбъркваме добре. Затваряме с капак за 10 мин, докато омекне. Заливаме го с 1 литър вода и оставяме да ври за 20 мин.

Прибавяме и ориза и маслините. Посоляваме на вкус. Варим до готовност на ориза. Ястието може да се сервира топло или студено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар