Начин на приготвяне
Шунката се реже на много тънко. Гъбите се нарязват на филийки. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина до прозрачно.
Добавят се гъбите и се запържват до омекване. Добавя се сметаната и половината от солта, оставя се да кипне и се сваля от котлона.
Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се брашното и млякото при непрекъснато бъркане. Добавя се останалата сол.
Доматите се настъргват и се смесват с ригана. Добавят се в бешамела. Лазанята се реди в тава, като на дъното се слага сос бешамел, и след това се редят кори, които се намазват с гъбения сос със сметаната.
Върху всяка кора се слага от настъргания кашкавал. Отгоре лазанята се залива с останалия бешамел и се поръсва с пармезан. Пече се 30 минути на 180 градуса. Сервира се веднага.