Начин на приготвяне
Сварете и отцедете корите за лазаня. Изплакнете ги със студена вода.
Задушете тиквичките и морковите, докато омекнат. Оставете ги да изстинат.
В тиган разтопете маслото. Добавете брашното и запържете за 5 минути на умерен огън, като бъркате постоянно. Добавете прясното мляко в тигана и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Бъркайте през цялото време. Подправете със сол и черен пипер. Когато е готово, вдигнете от огъня.
Намажете с масло правоъгълна тава. Намажете 80 г доматено пюре на дъното на съда. Поръсете с малко от босилека. Разпределете 1/3 от зеленчуците върху босилека, а отгоре - 1 ред кори. Повторете още 2 пъти процедурата.
Намажете най-горния слой макарони с разтопено масло. Залейте белия сос най-отгоре, а след това - настъргания кашкавал.
Оставете лазанята да се пече 35 минути, докато кашкавалът започне да кипи.
Поднесете останалия доматен сос като гарнитура към лазанята.