Печен свински бут с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печен свински бут с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
250 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бут
  • ориз - 1 ч.ч.
  • карамфил - 10 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • мавруд - 2 ч.ч.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • розмарин
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и накисва във вода. Свинският бут, който е почистен и измит. Поставя се в намазнена тава. По месото се правят няколко хоризонтални и вертикални леки разреза.

В процепите се поставят скилидки чесън и карамфилчета. Поръсва се обилно с подправките и се залива с виното. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се вкарва във фурна, загрята на 180 градуса.

В този си вид бутът се пече около 3 часа. На третия час фолиото се отваря и се добавят оризът и зарзаватът, който е бил леко задушен /заедно с подправките/ в касерола преди това.

Печеното продължава, като бутът се обръща, за да се изпече равномерно. Пече се, докато всички продукти се сготвят. Ако е необходимо, се долива още вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: