Начин на приготвяне
Оризът се измива и накисва във вода. Свинският бут, който е почистен и измит. Поставя се в намазнена тава. По месото се правят няколко хоризонтални и вертикални леки разреза.
В процепите се поставят скилидки чесън и карамфилчета. Поръсва се обилно с подправките и се залива с виното. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се вкарва във фурна, загрята на 180 градуса.
В този си вид бутът се пече около 3 часа. На третия час фолиото се отваря и се добавят оризът и зарзаватът, който е бил леко задушен /заедно с подправките/ в касерола преди това.
Печеното продължава, като бутът се обръща, за да се изпече равномерно. Пече се, докато всички продукти се сготвят. Ако е необходимо, се долива още вино.