Пияни пържоли с бира

ЕфросияЕфросияНовак301
17/11/2010
"Знаете какво казват за алкохола - с негова помощ месото и ... някои сладкиши стават много по-вкусни!"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 458
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 пържоли
  • лук - 3 глави
  • бира - 1 ч.ч.
  • галета - или натрошен сух хляб (2 - 3 филии)
  • кимион - 1 ч.л.
  • лимони - кората от един плод
  • мазнина - 2 с.л. масло
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. телешки
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се посоляват и наръсват с черен пипер, след което се изпържват в сгорещеното масло. Вадят се и се отделят настрани на топло.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, а след това и брашното. Натрошеният хляб се залива с бульона и бирата и се прибавя към запръжката. Слагат се дафиновите листа, наситнените скилидки чесън.

Отгоре се поставят пържолите и се оставят да врат на слаб огън.

Малко преди да се оттегли от котлона, се прибавят кимионът и лимонените кори, настъргани на ситно ренде.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар