Питка с твърда пшеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
19/11/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо879
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг от твърда пшеница
  • царевично брашно - 250 г
  • мая - 1 кубче, жива
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 4 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в около 1 ч.ч. вода заедно със захарта. Пресяваме брашното и към него добавяме солта, маслото и първата смес.

Доливаме близо 2 ч.ч. вода, като идеята е течността да направи месенето по-лесно. Разбъркваме и омесваме тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Нека втаса поне 90 минути.

След това го оформяме като кръгла пита, която поставяме в намаслена и набрашнена тава. По желание напръскваме питата с малко вода и масло.

Печем в загрята фурна около 40 минути. Изваждаме и пак напръскваме с вода. Не е зле да покрием питката с кърпа за 40 минути.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар