Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с твърда пшеница

Питка с твърда пшеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Питка с твърда пшеница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг от твърда пшеница
  • царевично брашно - 250 г
  • мая - 1 кубче, жива
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 4 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в около 1 ч.ч. вода заедно със захарта. Пресяваме брашното и към него добавяме солта, маслото и първата смес.

Доливаме близо 2 ч.ч. вода, като идеята е течността да направи месенето по-лесно. Разбъркваме и омесваме тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Нека втаса поне 90 минути.

След това го оформяме като кръгла пита, която поставяме в намаслена и набрашнена тава. По желание напръскваме питата с малко вода и масло.

Печем в загрята фурна около 40 минути. Изваждаме и пак напръскваме с вода. Не е зле да покрием питката с кърпа за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: