Говежди пържоли с гъби и сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
17/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 197
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите и нарязваме по периферията, посоляваме, поръсваме с черен пипер, изпържваме от двете страни в мазнината и изваждаме.

Нарязваме лука на ситно и изпържваме в мазнината от пържолите до пожълтяване.

Доливаме водата и прибавяме месото, дафиновия лист, мащерката и парченце лимонова кора и задушаваме до омекване.

Смесваме сметаната и брашното и размиваме в соса.

Нарязваме гъбите и ги прибавяме към останалите продукти.

Поръсваме с лимонов сок и варим още 10 минути.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Darina Galabova
Darina Galabova
26.11.2020 10:54
Аз сложих 250гр. гъби , 200 мл. сметана и добавих пържолите в соса за около 5 минути.Също вместо вода сложих половин чаша червено вино и половин вода.Вкусно!Благодаря за хубавата рецепта!
0
0