Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото по пиемонтски

Ризото по пиемонтски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Ризото по пиемонтски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - 300 гр.
  • масло - 100 гр.
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 600 мл.
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • гъби - 50 гр., от буркан
  • шунка - 50 гр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината до златисто.

Прибавяме ориза и пържим докато бъркаме докато стане прозрачен.

Заливаме с 200 мл. от бульона и бъркаме докато ориза поеме течността.

Повтаряме тази процедура още два пъти, като внимаваме ориза да не прегори.

Добавяме другата половина на маслото, настърганото сирене, нарязаните гъби и шунка.

Разбъркваме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: